Tijd rijopleiding inkorten met deze tips

Om in het bezit te komen van een rijbewijs moet je een rijopleiding volgen bij een rijschool. Door het volgen van rijlessen leer je autorijden en word je klaargestoomd voor het praktijkexamen.

leren theorie examen

Hoeveel rijlessen je nodig hebt om tot dit punt te komen is voor iedereen verschillend. Het is onder andere afhankelijk van hoe comfortabel je jezelf voelt achter het stuur van een auto en hoe snel je dingen oppakt. Hierin speelt de manier van lesgeven door de rijinstructeur ook een grote rol.

Iedereen wil het liefste het aantal rijlessen zo min mogelijk houden. Het betekent namelijk dat je zo snel mogelijk je rijbewijs haalt en dat kosten geminimaliseerd blijven. We delen daarom enkel tips met je die je in staat stellen om de tijd voor een rijopleiding in te korten.

Jezelf zo goed mogelijk voorbereiden

Een goede tip voor het inkorten van een rijopleiding is jezelf zo goed mogelijk voorbereiden. Hier bedoelen we verschillende dingen mee die als voorbereiding gezien kunnen worden. Bijvoorbeeld de juiste rijschool en instructeur kiezen. Je kunt rijschool WTF utrecht eens bekijken. Een relatief nieuwe rijschool, waar je gratis een proefles kunt nemen.

De manier waarop lesgegeven wordt, draagt bij aan hoe snel je het autorijden onder de knie zult krijgen. Voorbereiden betekent ook dat je goed voorbereid op een rijles verschijnt. Je moet bijvoorbeeld goed uitgerust zijn en weten wat je kunt verwachten. Door deze voorbereiding zal je meer relaxt achter het stuur zitten en ben je sneller op het niveau om te slagen voor het praktijkexamen bij het CBR.

Rijlessen in blokken van twee uur inplannen

De kracht van rijlessen in blokken van minimaal twee uur inplannen moet ook niet onderschat worden. Gedurende een rijopleiding komen zeer veel verschillende onderwerpen aan bod. Hier moet je tijdens de rijlessen vertrouwd mee worden.

Een los lesuur is hier eigenlijk niet voldoende tijd voor. Door een lesblok van twee uur of meer in te plannen kan je de handelingen veel meer keren herhalen. Het gevolg hiervan is dat je automatismen ontwikkeld en dit is de sleutel tot leren autorijden. Wanneer je kunt handelen achter het stuur zonder dat je hierbij na hoeft te denken, dan zal je rijvaardigheid zeer snel progressie boeken.