Droog gespierd worden doe je zo

droog gespierd

Om zowel droog als gespierd te worden, zijn er twee essentiële veranderingen die je zal moeten gaan aansturen in het lichaam.

Droog = lager vetpercentage

Allereerst is droog worden onlosmakelijk verbonden met het verlagen van je vetpercentage. Om dit voor elkaar te krijgen zul je je dieet en trainingsschema hierop moeten instellen om zo snel mogelijk resultaat te zien. De meest traditionele manier om droog gespierd te worden is door dagelijks een calorietekort te hanteren.

Minder calorieën

droog gespierdDit wil zeggen dat je elke dag minder calorieën het lichaam binnenloodst dan dat er uitgaan. Met andere woorden, je krijgt minder energie uit eten en drinken binnen, dan dat je energie verbrandt door bepaalde vormen van beweging.

Wat er dan namelijk gebeurt, is dat het lichaam dat tekort aan energie zelf gaat aanvullen door de reserves aan te boren. En deze reserves zijn meestal opgeslagen in de vorm van vet. Bij deze methode wordt er elke dag dus langzaam een beetje opgeslagen vet verbrand, waardoor je vetpercentage langzaam zal dalen.

Spiergroei stimuleren

De tweede verandering in levensstijl die moet volgen om zowel droog als gespierd te worden, is ervoor zorgen dat de spiergroei gestimuleerd wordt. Dit is natuurlijk mogelijk door je wekelijkse inspanningen aan krachttraining te verhogen. Wanneer je de intensiteit aan krachttraining verhoogt en dit combineert met het verhogen van je dagelijkse hoeveelheid inname aan eiwitten, dan zul je binnen een korte periode al resultaten zien. In combinatie met de aanpassingen om ook droog te worden, heb je dan voor jezelf een werkende formule gevonden om droog gespierd te worden.