Controleer het kenteken voordat je een andere auto koopt!

kenteken

Een nieuwe auto kopen? Of toch een tweedehands auto? Veel mensen kiezen voor de laatste optie, het is immers een veel betere deal. Maar is die auto welke je op het oog hebt wel goed? Voordat je de koop doet, wil je alles wat er maar mogelijk is weten over de specifieke auto. Wat is het verleden van de auto? En allerlei andere dingen. Je kunt een rdw kentekencheck op de website uit te voeren waarmee je inzicht krijgt in deze zaken.

Kenteken is aan auto verbonden

kentekenEen auto behoudt, zolang deze in Nederland geregistreerd staat, hetzelfde kenteken. Alles wat er over de auto bekend is bij het RDW is dus aan het kenteken verbonden. Hierdoor kun je nu online niet alleen de algemene gegevens van de auto opzoeken, maar ook specifiekere informatie. Dat kan best wel heel erg handig zijn als je een auto wilt gaan kopen. Je kunt op deze manier de informatie van de verkopende partij, of dat nu een particulier of een handelaar is, controleren en verifiëren.  Het geeft je ook inzicht in zaken waar je misschien liever niet mee wilt dealen. Denk bijvoorbeeld aan een auto die is geïmporteerd uit Duitsland, dat komt nog wel eens heel regelmatig voor.

Online

Een kenteken checken doe je natuurlijk online in deze tijd, hiervoor kun je op veel platformen terecht. Je kunt ook bij de RDW zelf terecht. Over het algemeen is de basis informatie gratis op te vragen en moet je betalen om meer informatie te krijgen. Je krijgt zo dus een eerste inzicht in de auto en het kenteken, en kunt later meer opvragen tegen betalen. Deze betaling is vaak erg laag en het zeker waard. Je voorkomt er een hoop gezeur mee in de toekomst.