Wat zijn de symptomen van artrose? 

Artrose is een vorm van degeneratieve gewrichtspijn die wordt veroorzaakt door slijtage van uw gewrichten. Naarmate je ouder wordt, begint het kraakbeen dat je gewrichten beschermd te slijten. Hierdoor kunnede botten tegen elkaar aan gaan schuren.  

De bot-op-bot wrijving leidt tot een ontsteking van de gewrichten, de Vrij van Pijn behandeling tegen artrose kan mogelijk hulp bieden. Artrose heeft meestal invloed op de gewrichten in je armen en benen, inclusief je vingers, polsen, knieën, enkels en heupen. Enkele van de belangrijkste symptomen die je kunt ondervinden zijn: 

  • Algemene pijn 

Mensen met artrose zijn maar al te bekend met een pijnlijke rug, nek, knieën en heupen. De pijn van de vroege artrose kan op twee verschillende manieren worden ingedeeld: pijn en een beurs gevoel. Je kunt ook een scherppijn kunnen voelen wanneer je jouw aangetaste gewrichten op een bepaalde manier beweegt. Denk bijvoorbeeld aan bij het openen van een potje.  

  • Stijve gewrichten

Samen met gewrichtspijn komt natuurlijk stijfheid. Gewrichtsstijfheid is normaal als je voor het eerst wakker wordt of de hele dag aan je bureau hebt gezeten. Maar niet als je het de hele dag hebt. Dat houten gevoel waardoor je je traag en traag voelt maakt je moe. Mensen met artrose beginnen zich vaak beter te voelen als ze hun gewrichten eenmaal hebben opgewarmd.  

  • Verlies van flexibiliteit

     Mensen in de vroege stadia van artrose merken soms dat ze wat minder flexibel zijn, dit is een afname van jouw bewegingsbereik. Bewegingsbereik is de mate waarin je jouw gewrichten op een normale manier kunt bewegen. Als je artrose hebt kun je jouw benen of handen misschien niet meer zover uitrekken als voorheen. Verlies van flexibiliteit is meestal een zeer geleidelijk proces.