Doeleinden voor het gebruik van digital signage 

Weet u wat digital signage is? Het zijn digitale schermen waar content op wordt uitgezonden die gericht is aan mensen die zich op de locatie bevinden waar de schermen hangen. Het gebruik van digitale schermen is een verbetering op de manier waarop we vroeger signage gebruikten. Toen hingen we namelijk borden en posters neer op dezelfde plekken om ook dingen onder de aandacht te brengen. Digital signage kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden. In dit artikel gaan we enkelen voorbeelden op een rij zetten.  

Promotie bekendmaken 

digital signageVooral winkels behoren tot de bedrijven die gebruikmaken van digital signage bedrijven. Zij kunnen onder andere promoties bekendmaken aan de mensen die in het winkelpand rondlopen. Is er bijvoorbeeld een product in de aanbieding dat met korting gekocht kan worden? Of is er een 2 halen 1 betalen actie? Dan kan deze promotie op de digitale schermen aangekondigd worden. De bedoeling uiteraard is dat mensen dit zien en ook dit extra product nog even kopen. Voor uw winkel betekent dit extra omzet. 

Nieuwe producten

Wanneer u nieuwe producten te koop heeft in uw winkel, dan wilt u deze uiteraard ook onder de aandacht brengen. De producten krijgen een prominente plek in de schappen. Misschien zelfs een uitgebreide display speciaal gewijd aan de laatste uitbreiding van het assortiment. Een andere manier waarop u nieuwe producten onder de aandacht kunt brengen is met digital signage. Het is niet moeilijk om hiervoor de aandacht te trekken, want mensen willen altijd graag op de hoogte gehouden worden van nieuwe ontwikkelingen.  

Uitleg video’s tonen 

Soms moet u een product verkopen waarbij het in eerste instantie niet duidelijk is wat hiermee gedaan moet worden. Als mensen het product zien dan hebben zij niet direct een duidelijk beeld wat zij hiermee moeten doen. Dit is vooral een probleem als u een nieuwe uitvinding bekend wilt maken in de markt. Digital signage kan helpen het probleem te verhelpen. U kunt namelijk op de beeldschermen in uw winkel video’s tonen met een uitleg. Op een manier die de aandacht trekt wordt in een korte video getoond hoe het product een meerwaarde kan bieden in het leven van de mogelijke koper.