Beste voice-over & stemmenbureau (Amsterdam) in 2021

Het is altijd leuk om te horen van groeiende bureaus. Een type bureau waar je niet iedere dag van hoort is een stemmenbureau. Toch hebben we het genoegen te melden dat er een voice over en stemmen bureau is, die het wel heel erg goed voor de wind gaat in 2021.

Vroeger hoorde je vaak in één reclameblok vaak dezelfde stemacteur meerdere keren. Goede zaken dus voor de Nederlandse stemacteurs die het betrof. Deze situatie speelde tussen de jaren 1970 en 2000, en kan daarom zeker niet los worden gezien van de opkomst van het internet.

Nederlandse voice over freelancers

Door het nieuwe internet konden Nederlandse voice over freelancers zichzelf op de kaart zetten met een representatieve voice over website voorzien van de meest actuele stemdemo. Tegelijkertijd was een uitgebreide voice-over opnamestudio voorzien van dure specialistische apparatuur niet perse een must.

Digitale opname software was standaard voorzien van dure analoge apparatuur in de vorm van digitale audio plug-ins. Hierdoor kon stemacteur die slim gebruikt maakte van zijn mogelijkheden dezelfde high-end kwaliteit leveren.

Amsterdamse stemmenbureaus

Veel Amsterdamse stemmenbureaus merkten deze ontwikkelingen ook op, waardoor men zich ging specialiseren. Zo zijn er in 2021 Amsterdamse stemmenbureaus met een eigen opnamestudio en een blinkende website waarop de beste Nederlandse stemacteurs van het land te vinden zijn.

De bekende Nederlandse voice-overs hoeven door de opnamestudio van hun agency niet zelf in het bezit te zijn van een voice-over faciliteit. Het stemmen bureau neemt deze rol over. De meeste commercials en zakelijke webvideo’s worden vaak door een extern productiebureau opgeleverd, of door grotere bedrijven door een eigen video editor.

Voice-over of stemmen bureau?

De video editor bestelt tegenwoordig online via het stemmen bureau zijn gewenste stemacteur. Dit is mogelijk doordat de grootste groep voice-overs tegenwoordig is aangesloten bij een online voice-over of stemmenbureau zoals One Media uit Amsterdam. Dit komt de snelheid en kwaliteit dan sterk ten goede.

Door de efficiëntieslag kan een Nederlandse stemacteur meerdere opnames per dag inplannen, doordat voice-over boekingen van vanuit de eigen homestudio worden ingesproken en worden aangeleverd door online stemmenbureaus.

Amsterdamse stemmen & voice-over agency

Al met al wordt het stemmen vak interessant voor een groeiende groep freelancers, die dankzij het bereik van een stemmen bureau direct zijn doelgroep kan bereiken. Geen wonder dus dat de zaken in 2021 erg goed gaan bij een gerenommeerde Amsterdamse voice over agency. Welk bureau het beste past bij jouw project, hangt uiteraard af van de eisen die je verwacht van jouw stemacteur. Het bureau zal je daarin het beste kunnen adviseren met een offerte op maat.